Publicatiedatum: 24 augustus 2020 Bekeken: 1659

Corona Stress - Werken vanuit huis

Heeft u zich door de Corona-crisis ongemakkelijk, gestrest of angstig gevoeld? Voelt uw lichaam op sommige plaatsen gespannen, stijf of pijnlijk aan? Bijna iedereen is op de een of andere manier geraakt door de Corona-crisis, en individueel ervaart iedereen deze spanningen anders. Thuiswerken heeft misschien zijn pluspunten, maar er zijn zeker ook enkele negatieve! Laten we dus eens kijken naar de mogelijke impact die het op u kan hebben, en nog belangrijker, hoe Body Stress Release u kan helpen om u weer goed te voelen.

Dagelijkse routines onderbroken!

Van de ene op de andere dag moesten we allemaal thuis blijven, en in de meeste gevallen waren we geïsoleerd van het kunnen socialiseren of communiceren met andere mensen. We hadden niet langer de balans of routine tussen werk en privé, en in veel gevallen hadden thuisblijvende ouders hun partner gedurende langere tijd elke dag thuis. Onze dagelijkse routines waren totaal verstoord.

Thuiswerken

Gedwongen thuiswerken door de Corona-crisis betekende dat uw privéleven en werk van de ene op de andere dag versmolten. Het kan een uitdaging zijn om constant dicht bij uw gezin te zijn en in dezelfde omgeving proberen te werken. Ook het feit dat we er niet op uit konden gaan, maakte onze wereld kleiner en geïsoleerder.

Waarom zou ik gestrest raken?

Als u normaal gesproken niet iemand bent die vanuit huis werkt, kan dit zeker een stressvolle situatie zijn voor zowel u als uw gezin. In het verleden betekende het thuis verlaten voor werk dat u comfortabel kon vertrouwen op bepaalde routines en een gevoel van individuele vrijheid. Dit kan totaal verstoord zijn door de Corona-crisis. Veranderingen kunnen ongemakkelijk zijn en emotionele stress veroorzaken, die zich snel in het lichaam kan manifesteren als fysieke spanning. Zie dit artikel voor meer informatie over hoe stress het lichaam beïnvloedt.

Hoe kan mijn lichaam worden beïnvloed door fysieke stress?

Sommige mensen hebben thuis al een goede werkruimte, met een goed bureau en een stoel om hun houding te ondersteunen, maar dit is waarschijnlijk niet voor iedereen het geval. Misschien werk u aan de eettafel, in de keuken of op de bank of een bed. Geen van deze plaatsen is goed voor uw houding wanneer u vanaf een laptop werkt. Het aanhouden van een goede houding is de sleutel tot het minimaliseren van stress die ontstaat in uw lichaam. Op de lange termijn zal het dagelijks werken [herhalingsbelasting] achter uw laptop, met een minder dan optimale houding, ervoor zorgen dat er spanning in uw lichaam ontstaat. Kijk hier voor houdingstips voor laptopgebruikers.

Hoe kan er spanning in mijn lichaam ontstaan?

Wanneer stress te veel wordt voor het lichaam [in dit geval herhaalde belasting], en het lichaam zich niet langer kan aanpassen aan de stress, begint de spanning zich in de spieren vast te zetten. Zodra de spanning zich begint op te bouwen en in uw lichaam opgesloten raakt, wordt het alleen maar erger met elke extra toevoeging van spanning. Bij een slechte houding op een werkstation zijn de onderrug, nek, schouders, armen en handen vaak voorkomende gebieden die worden aangetast. U kunt pijn, gevoelloosheid of tintelingen krijgen als gevolg van deze spanning. Lees hier wat body stress is?

Hoe kan Body Stress Release de spanning in mijn lichaam losmaken?

Body Stress Release is een techniek die het lichaam helpt om spierspanning los te laten. Door een zachte en nauwkeurige druk uit te oefenen op de getroffen gebieden, wordt uw lichaam aangemoedigd om de spanning los te laten en het eigen vermogen van het lichaam om te genezen te herstellen. Lees hier de feedback van klanten die baat hebben gehad bij Body Stress Release.

Laat de stress niet toenemen!

Overbelasting met stress kan het op allerlei manieren een effect hebben op het lichaam; wisselende gevoelens van stijfheid, pijn, gevoelloosheid of tintelingen. Om de spanning die zich in uw lichaam heeft opgebouwd te beheersen, is het beter om zo snel mogelijk hulp te zoeken. Body Stress Release is een effectieve techniek die precies dat doet, "Release Tension"! Klik hier om contact op te nemen met Body Stress Release in Den Haag.